Mam na imię Sebastian i jestem Kapitanem Jachtowym z licencją o nr.KPT 3611, ale zacznijmy od samego początku.

Przygodę z żeglarstwem rozpocząłem w 2000 roku i w tym samym momencie dotarło do mnie to, że to właśnie to chcę w swoim życiu robić… Zafascynowany wiatrem, wodą i możliwościami jakie się dla mnie otworzyły, rozpocząłem zdobywanie wiedzy, a tym samym potrzebnych mi patentów i uprawnień…..

W roku 2007 uzyskałem swoją pierwszą licencję instruktora Sportów Wodnych Federacji VDWS. Postanowiłem ja wykorzystać i podjąłem pracę jako instruktor windsurfingu/kitesurfingu w jednej ze szkół na półwyspie Helskim. To tu zacząłem kolejną przygodę i żeglowanie na Katamaranie. Chcąc podnosić swoje kwalifikacje odbyłem kilka rejsów morskich na terenie Europy, co pozwoliło mi uzyskać stopień żeglarski Sternika Morskiego. Gdy już ten etap zaliczyłem, otworzyła się dla mnie brama na szeroki świat….. Rejsy po Oceanie Atlantyckim, Zatoce Biskajskiej, Morzu Północnym….. Furtka jest szeroka i wciąż otwarta dzięki ludziom takim jak Wy…. To dzięki wam się rozwijam i realizuję coraz to nowsze projekty żeglarskie… Tylko w sezonie 2022 zwiedziłem Francję, Hiszpanię, Portugalię oraz znaczną część Wysp Kanaryjskich….. Moim marzeniem są Karaiby, co myślę osiągnę w najbliższych latach

A teraz konkrety:
Mam stopień Sternika Morskiego. Dzięki temu otworzyła się dla mnie „brama na szeroki świat”  (tak, kocham szanty)… Rejsy po Oceanie Atlantyckim, Zatoce Biskajskiej, Morzu Północnym… Furtka jest szeroka i wciąż otwarta dzięki ludziom takim jak Wy…. To dzięki wam się rozwijam i realizuję coraz to nowsze projekty żeglarskie… Po wielu latach będąc już Jachtowym Sternikiem Morskim PZŻ postanowiłem związać swoje życie na “pełny etat” w projekcie SPEŁNIAMY ŻEGLARSKIE MARZENIA.

REJSOWE
WARSZTATY SUSHI

Od wielu już lat interesuję się nie tylko żeglowaniem. 
Lubię i interesuję się również gotowaniem. Jak wielu zapewne z Was, Uwielbiam sushi. 

Swoją przygodę zacząłem już kilka lat wcześniej, natomiast aby to podsumować i móc Was wprowadzić w świat kuchni Azjatyckiej, odbyłem Kurs Sushi. W sezonie 2025 na naszych rejsach, prowadził będę warsztaty kulinarne…. Podczas tych oto warsztatów nauczę Was przygotowania ryżu, zaprawy, oraz 1 waszego sushi Uromaki, Hosomaki, Maki itp…

Serdecznie Zapraszam Kpt.Bastek

Zapraszam

Specjalnie Dla Was, przygotowaliśmy obszerną ofertę rejsów tj:
-rejsy stażowe
-rejsy doszkalające
-rejsy turystyczne
-rejsy rodzinne
-rejsy na zamówienie na których nie wymagamy umiejętności żeglowania a także wypraw na lądzie.

Każdy może zacząć swoją żeglarską i podróżniczą przygodę, na
którą serdecznie zapraszamy….
A zatem krzyknijmy razem…. Ahoj!

Ahoj przygodo !